Page content

Hoge bomen en hun wortels

article content

Hoge bomen en hun wortels

Hoge bomen vangen veel wind. Dat is helemaal geen enkel probleem. Bomen hebben een kruin die in balans is met hun wortelstelsel. Is dat niet het geval, dan vallen ze om tijdens een storm.

Zo is dat ook met mensen. Er zijn mensen die heel mentaal werken, wetenschappers, logische denkers, creatieve denkers, strategen, filosofen, noem maar op. Ze hebben, als ik ze even met bomen mag vergelijken, een grote kruin. Net zoals hoog sensitieve mensen. Dit type mens heeft veel voelsprieten of antennes om alle prikkels die er om hun heen zijn op te vangen en te interpreteren. Ook hier gaat de vergelijking op. Twee verschillende soorten mensen, de zogenaamde mindmensen en de gevoelsmensen, allebei; grote kruin.

Hoe zit het met hun wortels? Het is niet zoals met bomen vanzelfsprekend dat deze twee typen mensen ook een groot wortelstelsel hebben. De aandacht gaat namelijk naar het denken of het wel of niet ervaren van de enorme hoeveelheid prikkels die er op ze af komen. Voor een groot wortelstelsel is er iets anders nodig dan denken en voelen. Anders ontstaat er disbalans, tussen kruin en wortels, te zien in de stam. De stam groeit krom, de bast beschadigd of een zwam of schimmel komt ongevraagd samenwonen. Er is juiste voeding nodig. Er is stroming of beweging nodig, anders wordt de voeding niet opgenomen. Er is doorzettingsvermogen nodig om te blijven staan, zodat de wortels langzaam groter kunnen worden.

Van daaruit kunnen er vruchten groeien, creaties zogezegd. Appels of peren, mandarijnen allemaal in één boom. Dat is waar een mens toe in staat is. En dat is waar bomen en mensen verschillen van elkaar. Vervolgens komen, als het een gezonde boom is, de vogels, eekhoorns en nestjes vanzelf.

Het is dus geen enkel probleem om een hoge boom te zijn en veel wind te vangen. Het is geen enkel probleem om jezelf te profileren in wat jou zo uniek maakt. Dit is namelijk wat jouw wortelstelsel groter maakt zodat je nog sterker blijft staan in de storm. Er zijn wel een aantal voorwaarden nodig, die je helpen je wortelstelsel te verstevigen.

Wil je ook sterker staan? Wil je ontdekken wat jou zo uniek maakt, of wat je tegenhoudt je te profileren vanuit je talent? Kom dan naar de Intensive Terra dimensie, een training voor Diepe gronding, daar leer je over deze voorwaarden, zodat je zelf bewust verder kan bouwen aan je fundament. KLIK HIER voor inhoud, tijd, kosten en locatie. Ik daag je uit! Heb je de moed om deze stap te zetten en de shift te maken om je denken en je voelen in balans te brengen? Even een uitstapje weg van de kruin. Je bent van harte welkom!

Comment Section

0 reacties op “Hoge bomen en hun wortels

Plaats een reactie


*