Page content

Opleiding ‘In je kracht door kleur’

[av_section min_height=’25’ min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=’https://www.kleurgevoel.nl/wp-content/uploads/2016/03/Kleurenbeleefdag-balk.png’ attachment=’617′ attachment_size=’full’ attach=’fixed’ position=’center center’ repeat=’stretch’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” custom_class=”]
[av_heading heading=’Module ‘In je kracht door kleur’’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=’custom-color-heading’ custom_font=’#ffffff’ custom_class=”][/av_heading]
[/av_section]

[av_two_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=”]
Dit najaar start er een cursus op zaterdag 22 september 2018 bij Holistisch Centrum Beker in Lelystad. Data zijn: 22 september, 6 en 27 oktober, 10 en 24 november. Op donderdag 25 oktober in Eindhoven bij Kleurgevoel. Data zijn: 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december.

Dat kleur een uitwerking heeft op je gemoed, weet bijna iedereen. Maar het gaat nog een stapje verder: Kleur werkt als homeopathie. Kleuren kunnen geestelijke en lichamelijke klachten verzachten. Kleuren helpen je zingevingsvraagstukken duidelijk te krijgen. Kleuren brengen je dichter bij je kern, doordat ze je inzicht geven in je gedrag, patronen en kwaliteiten. Hierdoor kan je beter je eigen waarheid gaan volgen en bewuster je keuzes maken.

Deze module, van vier en een halve dag, is de tweede stap van de opleiding tot Healing Life Designer en is ook als losse module te volgen. (stap 1 is de Kleurenbeleefdag) De opleiding is zeer geschikt als je als coach of therapeut met mensen werkt,

Deze cursus helpt je onzekerheid om te vormen tot zekerheid, om kwetsbaarheid om te vormen naar weerbaarheid, om van lijden naar leiden te gaan, om je volledige potentieel te gaan leven.

We schijnen licht op dat wat verborgen is, op dat wat je tegenhoudt de sprong te wagen en op dat wat jou op de automatische piloot laat functioneren. We staan stil bij je gevoel en je zintuigen, die je para-sympatische zenuwstel aansturen. Sta je op een kruispunt in je leven, heb je (chronische) gezondheidsklachten of zit je niet op je plek op je werk? Ontdekt wat je zelf kan doen om jouw situatie te keren.

We beginnen met jezelf als casus. Hierdoor is de cursus praktisch en heb je een directe vertaalslag van wat je leert naar je dagelijks leven en leer je direct uit je ervaringen. Je ontdekt hoe je kleur kan inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Je doorloopt zelf alle transformatieprocessen eerst, voordat je het in kan zetten voor je clientèle of je familie. Je leert over kleur en chakra’s en ervaart het effect dat kleur heeft op je geestelijke en lichamelijk gesteldheid. Dit helpt je, om je beter af te stemmen op de behoeften van jezelf, je omgeving of je klanten. We behandelen elke dag één van de vier kleurendimensies, zoals beschreven in mijn boek ’In je kracht door kleur’. We werken met 21 kleurgebieden ofwel chakra’s en donker/licht.

De kennis is direct in te zetten voor een betere communicatie en begrip op je werk of in je gezin, voor het verkrijgen van een betere gezondheid, om uit je creatieve blokkade te komen of je expressie te vergroten. Wanneer je met mensen werkt, als coach of therapeut is deze cursus precies dat wat je nodig hebt om al je geleerde samen te voegen tot jouw eigen manier. Hierdoor kan je vol vertrouwen je authentieke zelf zijn.

Dag 1. De donker-licht dimensie

Deze dag focussen we op het donker en licht in onszelf en op de vele grijswaarden daar tussenin. Je oefent met het kijken vanuit een ander perspectief, waardoor je een completer beeld krijgt van een situatie, idee of ontwerp. Je ontdekt hoe duister in licht kan veranderen en andersom. Je wordt je bewust van jouw eigen manifestatiekracht als gevolg van jouw donker en licht waarneming. We behandelen onderwerpen als: beïnvloeding van buitenaf en een belangrijk onderwerp: energetische hygiëne. Je ontdek hoe je je energiehuishouding in balans kan houden en die van je omgeving. Voor therapeuten is dit zeer waardevol! Jezelf en je praktijkruimte steeds energetisch schoon houden is een prioriteit!

Dag 2. De rode dimensie

Deze dag gaan we werken met de bekende chakrakleuren. We hebben het over objectieve en subjectieve ervaringen van kleur. We onderzoeken hoe je jezelf neerzet en hoe je naar buiten treedt, kortom: hoe je je persoonlijkheid hebt vormgegeven. Kleur helpt ons om inzicht te krijgen in dit vormgevingsproces van onze persoonlijkheid. De focus ligt op je intuïtie die je leidraad is in het werken met kleur. Ook chakratherapeuten kunnen een extra laag in het werken met kleuren ontdekken! We leggen een sterke verbinding met het dagelijks leven en daardoor wordt het chakrawerk praktisch en toepasbaar.

Dag 3. De terra dimensie

Vandaag focussen we ons op de aardekleuren. Het zijn onbekende chakra’s die ons letterlijk helpen te aarden. Het helpt ons overmaat aan energie af te vloeien. Het gaat over het bewuste en onbewuste verleden, ons wortelstelsel. Het is het fundament onder onze persoonlijkheid. Balans tussen wat was en wat is, helpt ons uiteindelijk tot nieuwe creatie te komen. Een sterk ontwikkeld wortelstelsel helpt ons de hoeveelheid aan kosmische informatie te kanaliseren. Dit schept rust. Deze dimensie is prioriteit voor mensen die hoogsensitief zijn!

Dag 4. De magenta dimensie

Deze dag focussen we ons op de kleuren van de magenta dimensie. De kleuren van deze dimensie zijn licht en helder, het zijn gewilde accessoire kleuren. Ze helpen ons in vrijheid ons doel te bereiken. Ze geven inzicht in jouw relatie met de buitenwereld en vooral in de relatie die je hebt met jezelf. Ze zijn een spiegel voor jouw innerlijk. Dit zijn de kleuren waar we ons makkelijk verliezen in grootste plannen, die nooit gerealiseerd worden. Frustratie over verloren dromen of een ander leven wat we ons voorgesteld hadden. Deze kleuren zijn fascinerend omdat ze ons helpen de switch te maken tussen een individualistische samenleving naar een samenleving waar duurzaamheid, het zorgen voor elkaar en ieders authentieke bijdrage gewaardeerd worden. We verlaten de hiërarchie die we opgeworpen hebben en gaan samen op ons doel af: de evolutie naar een hoger bewustzijn van de aarde en alles wat daarop leeft. Ieder vanuit zijn eigen kracht, inspiratie en liefde.

Dag 5. Afronden van de cyclus.

De ochtend gaan we in op de opdrachten van de magenta dimensie en voegen we het geleerde samen. De cirkel is rond, we hebben één keer het hele kleurensysteem doorlopen. We gaan vanuit de adelaarsview kijken naar het doorlopen proces.

De terug kom middag.

In de middag nodig ik cursisten uit die de cursus al doorlopen hebben. Het is nu tijd om van elkaar te leren, om vragen te stellen en om een nieuwe intentie neer te leggen voor de komende maanden. Ik nodig je uit om toekomstige bijeenkomsten te blijven volgen, zodat jouw eigen kleurentaal een actieve rol in je leven gaat innemen en voor je gaat werken!
[/av_textblock]
[/av_two_third]

[av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_image src=’https://www.kleurgevoel.nl/wp-content/uploads/2018/09/Silhouet-rood-terra-magentaKLEIN-300×223.jpg’ attachment=’1542′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ custom_class=”][/av_image]
[/av_one_third]

[av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_image src=’https://www.kleurgevoel.nl/wp-content/uploads/2016/10/Module4daagse-300×300.png’ attachment=’606′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ custom_class=”][/av_image]

[/av_one_third][av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=”]

DETAILS EN PRIJZEN

TOTAALPRIJS: €545,-

DE FISCUS BETAALT MEE AAN JOUW OPLEIDING! Jij kunt de totale kosten van deze opleiding minus €250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan je voordeel oplopen tot zelfs 52%. Naast de kosten voor deze opleiding kun je ook jouw eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken. Voor meer informatie omtrent het aftrekken van studiekosten, verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

DOCENT: Margo Ruiter, auteur van ‘In je kracht door kleur’, Healing Life Designer en ontwikkelaar van de Elohimwijze helingmethode en Zuci Kleurenthee.
[/av_textblock]