Level 2: In je kracht door kleur, vijf daagse cursus

JOUW LEVEN IN EEN NIEUW LICHT

Start met het leven van je volledige potentieel!

Onderdeel van de opleiding Healing Life Design

(ook los te volgen)

Waarom jezelf in een nieuw licht bekijken?

Jij bent alle kleuren! Niet één talentkleur, niet één zielenkleur, niet één palet wat je laat stralen. 

Elke kleur is een potentiele kwaliteit van jou. Elke kleur heeft een uitwerking op je gemoed. Elke kleur kan je laten stralen. Elke kleur spreekt tot jou. De vraag is: wat wil hij zeggen?


Om met kleur en licht in je eigen praktijk of in je dagelijks leven op een helende manier te werken moet je het licht geïntegreerd hebben in je systeem.

 • om de processen van je cliënten te kunnen dragen. 
 • het vertrouwen te krijgen en overgave aan het proces mogelijk te maken.
 • goed voorbeeld doet volgen.
 • om een ankerpunt te zijn.
 • om jezelf te geven wat je nodig hebt om anderen te begeleiden op hun pad.
 • om duister van licht te kunnen onderscheiden.

Transformeer jezelf met kleur en licht

 • Transformeer van onzeker naar zeker
 • Transformeer van kwetsbaar naar weerbaar
 • Transformeer je innerlijk leiderschap: Van lijden naar leiden
 • Transformeer je stress niveau: Vind innerlijke rust
 • Transformeer je denken: van onmogelijk naar mogelijk
 • Transformeer je emotionele gebondenheid: Ontwikkel je vertrouwen
Potret Margo Ruiter

Ik ging je voor, laat me je helpen!

Mijn pad ging niet over rozen, daar ben ik niet uniek in. Waar ik wel uniek in ben, is dat ik mijn passie mijn richting heb laten bepalen. Kleur en licht hebben me geheeld en mijn achtergrond als industrieel ontwerper heeft het mogelijk gemaakt om een ontwerpproces voor jou vorm te geven wat ook echt werkt!

Als je mij net leert kennen, zal het moeilijk zijn te geloven dat ik 20 jaar lang midden op de dag moest slapen, dat ik bijna overal overgevoelig voor was, dat sociale contacten mij te veel waren en dat ik geen baan kon houden op deze manier.

Nu sta ik vol in het leven. Ik werk elke dag, als ik daarvoor kies. Ik geniet met volle teugen van mijn leven. Ik organiseer etentjes voor mijn vrienden en familie, ik heb zelfs tijd voor mijn hobby's.

Ik ben getransformeerd!

Na level 2 is alles gescand, aangeraakt en gereset. Het was een grote schoonmaak in mijn lijf. Ik maakte contact met een grote en liefdevolle OERkracht in mijn lijf. Nu kan ik deze bewust aanspreken. Ik voel me bevrijd en vrijer in mijn zijn en in mijn handelen. Deze cursus raad ik iedereen aan die zichzelf beter wil leren kennen en die oprecht naar zichzelf wil leren kijken.

Margareth Leijten, massagetherapeut

Ontdek jouw eigen manier!

Je kan alleen je missie volgen wanneeer jij weet wat je wilt, wie jij bent en waarom je de dingen doet zoals je doet. Anderen begrijpen jou beter, wanneer je je hart leert volgen en je jezelf beter te leert uitspreken. Hierdoor is er meer begrip voor jouw keuzes en jouw transformatie. 

Wil jij de Superster in jouw eigen leven worden?

Kies dan voor het licht!

We schijnen licht op dat wat verborgen is, op dat wat je tegenhoudt de sprong te wagen en op dat wat jou op de automatische piloot laat functioneren.

We staan stil bij je gevoel en je zintuigen, die je para-sympatische zenuwstel aansturen.

Sta je op een kruispunt in je leven, heb je (chronische) gezondheidsklachten of zit je niet op je plek op je werk?


Ontdek wat je zelf kan doen om jouw situatie te keren naar een succesvol leven ondanks je uitdagingen.

We beginnen met jezelf als casus

 • Hierdoor is de cursus praktisch en heb je een directe vertaalslag van wat je leert naar je dagelijks leven en leer je direct uit je ervaringen. 
 • Je ontdekt hoe je kleur kan inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Je doorloopt zelf alle transformatieprocessen eerst, voordat je het in kan zetten voor je clientèle of je familie. 
 • Je leert over kleur en chakra’s en ervaart het effect dat kleur heeft op je geestelijke en lichamelijk gesteldheid.
 • Je leert om je creativiteit aan te spreken en in te zetten om je open te stellen voor een nieuwe manier van denken. 
 • Dit helpt je, om je beter af te stemmen op de behoeften van jezelf, je omgeving of je klanten. 
 • We behandelen elke dag één van de vier kleurendimensies, zoals beschreven in mijn boek ’In je kracht door kleur’. We werken met 21 kleurgebieden ofwel chakra’s en donker/licht.

Elke dag een thema uitgelicht

DAG 1 DONKER LICHT DIMENSIE: creëer een nieuw perspectief

Deze dag focussen we op het donker en licht in onszelf en op de vele grijswaarden daar tussenin. Je oefent met het kijken vanuit een ander perspectief, waardoor je een completer beeld krijgt van een situatie, idee of ontwerp. Je ontdekt hoe duister in licht kan veranderen en andersom. Je wordt je bewust van jouw eigen manifestatiekracht als gevolg van jouw donker en licht waarneming. We behandelen onderwerpen als: beïnvloeding van buitenaf en een belangrijk onderwerp: energetische gezondheid. Je ontdekt hoe je je energiehuishouding in balans kan houden en die van je omgeving. Voor therapeuten is dit zeer waardevol! Jezelf en je praktijkruimte steeds energetisch schoon houden is een prioriteit!

DAG 2: RODE DIMENSIE: hoe heb je je persoonlijkheid vorm gegeven?

Deze dag gaan we werken met de bekende chakrakleuren. We hebben het over objectieve en subjectieve ervaringen van kleur. We onderzoeken hoe je jezelf neerzet en hoe je naar buiten treedt. Kleur helpt ons om inzicht te krijgen in dit vormgevingsproces van onze persoonlijkheid. De focus ligt op je intuïtie die je leidraad is in het werken met kleur. We leggen een sterke verbinding met het dagelijks leven en daardoor wordt het chakrawerk praktisch en toepasbaar. Ook chakratherapeuten ontdekken een extra laag in het werken met kleuren!

DAG 3: TERRA DIMENSIE: op wat voor fundament bouw je?

Vandaag focussen we ons op de aardekleuren. Deze kleuren maken een directe verbinding met ons fysieke lichaam. Hoe voedt je jezelf en wat hou je vast en wat mag los gelaten worden? Dit zijn onbekende chakra’s die ons letterlijk helpen te aarden. Het helpt ons overmaat aan energie af te vloeien. Het gaat over het bewuste en onbewuste verleden, ons wortelstelsel. Het is het fundament onder onze persoonlijkheid. Balans tussen wat was en wat is, helpt ons uiteindelijk tot nieuwe creatie te komen: dat wat gaat zijn. Een sterk ontwikkeld wortelstelsel helpt ons de hoeveelheid aan kosmische informatie te kanaliseren. Dit schept rust. Deze dimensie is prioriteit voor mensen die hoogsensitief zijn!

DAG 4: MAGENTA DIMENSIE: spreid je vleugels!

Deze dag focussen we ons op de kleuren van de magenta dimensie. De kleuren van deze dimensie zijn licht en helder, het zijn gewilde accessoire kleuren. Ze helpen ons in vrijheid ons doel te bereiken. Ze geven inzicht in jouw relatie met de buitenwereld en vooral in de relatie die je hebt met jezelf. Ze zijn een spiegel voor jouw innerlijk. Dit zijn de kleuren waar we ons makkelijk verliezen in grootste plannen, die nooit gerealiseerd worden. Frustratie over verloren dromen of een ander leven wat we ons voorgesteld hadden. Deze kleuren zijn fascinerend omdat ze ons helpen de switch te maken tussen een individualistische samenleving naar een samenleving waar duurzaamheid, het zorgen voor elkaar en ieders authentieke bijdrage gewaardeerd wordt. We verlaten de hiërarchie die we opgeworpen hebben en gaan samen op ons doel af: de evolutie naar een hoger bewustzijn van de aarde en alles wat daarop leeft. Ieder vanuit zijn eigen kracht, inspiratie en liefde.

DAG 5: AFRONDEN VAN DE CYCLUS

De ochtend gaan we in op de opdrachten van de magenta dimensie en voegen we het geleerde samen. De cirkel is rond, we hebben één keer het hele kleurensysteem doorlopen. We gaan vanuit de adelaarsview kijken naar het doorlopen proces.

DE TERUGKOM MIDDAG: voor alle cursisten een opfrissing en opnieuw focus bepalen

In de middag nodig ik cursisten uit die de cursus al doorlopen hebben. Het is nu tijd om van elkaar te leren, om vragen te stellen en om een nieuwe intentie neer te leggen voor de komende maanden. Ik nodig je uit om toekomstige bijeenkomsten te blijven volgen, zodat jouw eigen kleurentaal een actieve rol in je leven gaat innemen en voor je gaat werken!

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen?

Meld je dan nu aan voor de online open les en bekijk de data voor het aankomende cursusjaar.