over mij
Margo tegen dikke boom links

Over mij

Wat ik het liefste doe is intuïtieve ondernemende vrouwen met chronische klachten of trauma helpen hun passie te vinden en hun droomleven te manifesteren.

Over mij

Wat ik het liefste doe is intuïtieve ondernemende vrouwen met chronische klachten, of trauma helpen hun passie te vinden en hun droomleven te manifesteren.

Namaste

Mijn naam is Margo Ruiter en ik ben holistisch kleurenlicht therapeut, auteur, natuurgeneeskundig therapeut, psychosociaal tekentherapeut, spiritueel coach en healer.


Ik zie en voel kleur.

Portret Margo Ruiter namaste gemaakt door studio POPpictures

Vroeger dacht ik dat iedereen dat zo ervoer, maar in mijn puberteit kwam ik erachter, dat niemand in mijn omgeving kleuren op deze manier beleefde. Het fascineerde me, maar ik voelde me ook anders en dat maakte me eenzaam.


Veel mensen maken een ‘big event’ mee in hun leven, ik ben daarin niet uniek. Iets waardoor alles verandert en de waarheid op zijn kop wordt gezet. Misschien heb jij ook zoiets meegemaakt?


Mijn big event vond plaats op mijn 18de, op het moment dat ik mijn vleugels wilde uitslaan, werd ik heel hard teruggefloten. Terugkijkend was het een wolk van incidenten die allemaal rond die tijd plaatsvonden. Op alle vlakken wankelde mijn fundament.


De diepe duisternis die daarop volgde duurde anderhalf jaar. Nu zou er een label burnout aan gehangen worden, maar dan met veel meer lichamelijke klachten, door het zware fietsongeluk wat ik meemaakte. Er was nog geen internet, ik was volledig afgesloten van de buitenwereld. Ik werd gedwongen om naar binnen te gaan. Ik ging anders kijken, denken en doen. In deze periode ontdekte ik hoe het is om in afwezigheid van licht en kleur te leven, in diepe duisternis. Wat had het leven nog voor zin? 


Mijn tante leerde me een proces, wat mijn leven heeft gered. Vanaf dit moment had ik mijn eigen lichtknop gevonden en kon ik beter worden.Toen is mijn zoektocht pas echt begonnen naar de betekenis van de kleuren en hoe ze zich aan mij lieten zien.


Ik ging studeren aan de Design Academy en later deed ik nog een vervolg opleiding als Creatief Kunstzinnig Kindbegeleider, waarin energiewerk en spiritualiteit centraal stonden om de diepe helende werking van kleurenfrequenties te leren doorgronden. Vele opleidingen zouden volgen, altijd met als doel, ontdekken waar ik nog kon verbeteren en mijn leven lichter kon maken.


Vanaf 2018 gaat het niet meer steeds om mezelf te verbeteren, maar hoe kan ik de verbinding leggen met de reguliere gezondheidzorg. Want ik geloof dat holistische kleurenlichttherapie de geneeskunst van de toekomst is. Non-invasief, duurzaam, en met de focus op de holistische mens. Ik geloof dat als het reguliere en complementaire veld elkaar de hand schudden, we tot grote successen kunnen komen. Daarvoor moet ik aan regels voldoen om überhaupt zichtbaar te worden. Zodoende volgde ik Medische Basiskennis, Psychosociale Basiskennis. En liet ik mezelf screanen voor de accreditaties voor mijn eigen vakopleiding Healing Life Design. 


Nu heb ik een gratis online community 'In je kracht door kleur' op facebook, een praktijk voor kleurenlicht therapie, een online leeromgeving voor de geaccrediteerde opleiding.


Mijn pad ging met vallen en opstaan en heeft uiteindelijk 25 jaar geduurd. Ik wens dit voor jou ook, maar dan sneller en ik ga je daarbij helpen. Want jou leven is heel erg veel waard. Je leert door je uitdagingen, zoals chronische klachten. Daardoor begrijp ik je helemaal en kan ik je helpen.


Werken aan mijn gezondheid stond op nummer één. Ooit was ik gezond en ik wilde terug naar die situatie. Wat ik verdiende ging direct naar alternatieve therapieën, supplementen en naar opleiding. Ik wilde weten waarom dit mij overkwam.


Het kostte me bakken vol met geld. Veel moest ik laten, want mijn gezondheid ging voor en anders kon ik sowieso niks. 


De jaren verstreken en ik werd krachtiger en levenslustiger. De motivatie die ik had om de Design Academy te doen, was niet verandert, de manier hoe ik dat wilde bereiken wel. Ik ontwerp niet de zoveelste stoel, lap textiel of auto. Ik help mensen om zichzelf te her-ontwerpen, zodat ze een zinvol en gelukkig leven kunnen leven. Want zo donker als mijn pad was, gun ik niemand.


Wil je weten wat voor opleidingen ik zoal gevolgd heb, scroll dan naar beneden op deze pagina.

Mijn diensten en producten

Boek 'In je kracht door kleur'

Een geweldig naslagwerk voor als je graag zelfstandig werkt.

Professionele en persoonlijke diepgang

Dagtraining, meerdaagse cursus, of vakopleiding

Individuele holistische therapie

Begeleiding in de praktijk of online, afgestemd op jouw hulpvraag

Begeleidende chakrathee

Balancerende Zuci-Infusions voor dagelijkse ondersteuning

Wat anderen zeggen over Margo

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Dank je wel Margo!

Margo is toegewijd, zorgvuldig en congruent. Ze leeft wat ze ons leert. En ik heb heel veel geleerd!

Alet de Jonge

Als je iets wil weten over kleur moet je bij Margo zijn!
Margo is authentiek, zorgvuldig en een expert in vakgebied!
Lieve Waagman

Mijn motto is: verbeter de wereld, begin bij jezelf

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Ben jij toe aan verandering of zit je noodgedwongen in een veranderingssituatie? Ben je klaar om een nieuwe stap te zetten om je gezondheid in eigen hand te nemen, je mentale flexibiliteit te vergroten en te werken aan jouw eigen vorm van zingeving in dit leven? Ik ontwikkelde het unieke 'In je kracht door kleur' systeem voor persoonlijke groei, bewustwording en heling. Dit werken met kleur-en-licht vormt de basis van al het werk wat ik doe.


Kleur en licht is het medicijn van de toekomst!

Ik heb ondervonden hoe het is om in de duisternis te leven, hoe het is om door artsen weggestuurd te worden. Uiteindelijk diagnoses te krijgen zonder handvatten hoe dan verder te moeten. Onderzoeken te moeten ondergaan die je zieker maken en waar je sterk voor in je schoenen moet staan. Allemaal veel te invasief als je zeer gevoelig bent of ziek, of beiden. Dit wens ik niemand toe.

Ik heb geleerd hoe je jezelf sterk kan maken, zonder pil, hulpmiddel of leiding van buitenaf. En jij kan dit ook.


Jouw leven, jouw ontwerp, jouw werk

Leer hoe je je leven zelf kan vormgeven. Leer begrijpen wat je lichaam, ziel en geest nodig hebben om te groeien en te bloeien. Kennis vergaren en mentale voeding is niet verkeerd en is zelfs leuk, maar dat is niet het enige: belangrijk is dat kennis goed gekoppeld moet worden aan jouw subjectieve gevoel. Alleen dan kan je het allerbeste medicijn voor je zelf ontwikkelen en anderen ten dienst staan.


Wil je zelfredzaam worden? Wil je af van het doemdenkscenario: de diagnose. Ben je openminded en geloof je in groei boven stilstand?

Healing Life Design is het antwoord

Opleidingen, bijscholingen en specialisaties

 • 2023 EMI - educatief mandala instituut: vakopleiding tot mandaladocent en coach. Afronding jaar 1 en 2.
 • 2023 Con Amore: bijscholing: Samenwerking met het reguliere veld.
 • 2022 Con Amore: bijscholing Menopauze.
 • 2022 Con Amore: bijscholing Burnout.
 • 2021 Margaret Lynch Raniere: Chakra Mastery, EFT tapping through the chakra's.
 • 2018 Con Amore, Holistische basiskennis. Medisch en psychosociaal.
 • 2018 Margaret Lynch Raniere: EFT tapping into wealth.
 • 2017 Instituut voor kleurenpunctuur: Meridianen met kleur en licht. Onder licentie van Internationales Mandel Institut voor Esogetische Medizin, Duitsland, Certificaat: 2017-14 
 • 2013 Open Circles Academy, Financial Freedom Graduate, Master Entrepreneur.
 • 2013 Grandmother Robin Youngblood, introduction courses Path of the White Wolf.
 • 2013 Open Circles Academy, Master Entrepreneur.
 • 2012 Coachen met de Tzolkin, leerweg voor coaches en therapeuten. Cursus 'de kracht van relaties' 
 • 2011 Coachen met de Tzolkin, leerweg voor coaches en therapeuten. Cursus 'harmonie in jezelf' 
 • 2004-2007 Westvest Academy: Creatief kunstzinnig kindbegeleider. Plus healing methode Orion Piramide geneeswijzen, chakrahealing, klank, kristalleer en bloesems. Helen met de Ankh, plus initiatie. Werken met remedies, engelen, oliën en lichtwezens.
 • 1994 - 1998 Design Academy Eindhoven