Creëer je droomleven 5 krachtige tips
Creëer je droomleven: 5 krachtige tips
5 min. leestijd

Creëer je droomleven: 5 krachtige tips

In deze tijd is het moment aangebroken om moedige sprongen te wagen. Diepe verankering vindt plaats, terwijl de kosmos ons naar dit punt heeft gebracht waar onontkoombare gevoelens een doorbraak teweegbrengen. Oude pijn en opgebouwde spanningen kunnen niet langer genegeerd worden. Iets in jou roept: "Ik ben er klaar mee!" Eerlijk zijn tegenover jezelf betekent eerlijk zijn tegenover je gevoelens. Wat je beter kan zeggen: "Ik ben er klaar voor!" De stap die je nu zet, is het resultaat van jarenlang bewust of onbewust toewerken naar dit moment, het is een som van elke stap die je tot nu toe hebt gezet.

Overal om me heen zie ik mensen levensbepalende stappen zetten richting hun droomleven. Krachtige, moedige, prachtige en vreugdevolle stappen. Hoewel niet iedereen dit zo kan ervaren op het moment dat ze de stap zetten, weten ze dat er geen andere keuze is. Bij elke stap hoort ook het loslaten van oude patronen, wat verdriet, pijn en woede kan oproepen. Rouwprocessen worden doorlopen.

Ben jij ook klaar voor een nieuw pad, nieuwe grond onder je voeten? Maar voel je aarzeling bij de stap die je moet zetten?

In deze blog vertel ik je over drie verschillende kleuren, die samen heel krachtig voor je werken. Maar er zijn natuurlijk veel meer kleurencombinaties die je ondersteunen op je pad.

TIP 1: Laat de kleur Terra je aanmoedigen: je bent er klaar voor en je kunt het!

Deze kleur helpt je ook bij het laten rijpen van je keuze. Door Terra te gebruiken, kun je dit proces bewust begeleiden en de controle nemen over je eigen ontwikkeling.

Schilderij van de kleur terra met daarop de woorden: Terra, heb moed

Je weet dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn als je eenmaal deze stap hebt gezet, maar het pad is nog niet zichtbaar totdat je daadwerkelijk die stap zet. Dit kan angst oproepen. Wordt het een grindpad, een bospad of een pad door de woestijn?

De angst voor het onbekende kan veel weerstand oproepen, maar als nieuwsgierigheid sterker is, ga je ervoor! Weerstand is slechts het pakketje ideeën waaraan je je veiligheid ontleent. Angst kan zo overweldigend zijn dat het je de adem beneemt. Het wordt gevoed door oude ideeën en situaties, bewust of onbewust.

Je weet dat je jezelf openstelt voor een nieuwe realiteit door je patronen te doorbreken. Het zijn namelijk de vooroordelen die je gevangen houden in het door jou zorgvuldig ontworpen kader van de werkelijkheid. Wanneer je zegt in plaats van 'ik ben er klaar mee', "Ik ben er klaar voor," dan ben je er klaar voor om je oude patronen te doorbreken.

Tip 2: Oefen in het waarnemen zonder oordeel, met behulp van de kleur paars.

De kleur paars zal je hierbij ondersteunen. Deze kleur helpt je ook om je visie helder te krijgen, wat essentieel is in dit stadium. Je wilt namelijk zo duidelijk mogelijk communiceren wat je wilt creëren. Het helpt je tevens om gefocust te zijn. Want als je spannende beslissingen neemt, dan kan je op heel veel willekeurige momenten ook weer in je oude gedrag terugvallen. Dat wil je niet.

Schilderij van het paarse kleurgebied met daarop de tekst Paars, oordeelloos en gefocust

Tip 3: Turquoise helpt je om je hart te laten spreken.

De kleur turquoise helpt je om op welke manier dan ook je nieuwe keuzes uit te drukken. Door je te verbinden met turquoise, ontdek je de expressie die past bij de taal van jouw ziel en bij jouw hart. Dat kan via creativiteit gaan, beweging, dansen of sporten, zingen, verhalen vertellen, of mindful praten.

Spannende stappen zetten komt met een maar: het is mogelijk dat anderen jouw stappen niet kunnen volgen. Oordeel en gedrag van anderen kunnen je terughouden in je oude patronen. Toewijding aan je Hogere Zelf zorgt ervoor dat je op je nieuwe pad blijft, met als doel: thuiskomen bij jezelf.

Schilderij van de kleur turquoise met daarop de woorden Turquoise expressie volgens het hart

Dit proces is als het leren bespelen van een instrument of leren tekenen. Oefening baart kunst! En fouten maken hoort erbij. Kijk mild naar je proces en benader jezelf met liefde, zelfs wanneer het niet meteen lukt.

Wanneer je de kunst van het leven beheerst, toon je toewijding aan jezelf. Zelfliefde is leidend bij het zetten van dit soort levensbepalende stappen. Deze liefde zou zo krachtig moeten zijn dat ze doorklinkt in elk woord dat je spreekt en in elke handeling die je verricht.

Tip 4: Kies je eigen kleur.

Een eenvoudige maar effectieve oefening die je kunt doen, is je lichaam en je aura omhullen met een kleur die in je opkomt wanneer je je in een moeilijke situatie bevindt. Belangrijk hierbij is dat je om een helende kleur vraagt, geen kleur die resoneert met je pijn. Door jezelf te omhullen met de helende kracht van deze kleur, blijf je openstaan voor inspiratie vanuit de universele bron. Hoe je dat doet zal ik je vertellen.

Tip 5: Meld je aan voor de gratis Masterclass: Kleurenlicht als kompas.

Hierin neem ik je mee op een bijzondere reis langs helende kleuren. Je ontdekt waarom het belangrijk is om kleur toe te laten in je leven. Ik geef je ijzersterke voorbeelden van mensen die geholpen zijn met fysieke of mentale klachten die dachten dat ze nooit geholpen konden worden. De helende taal van kleurenlicht is magisch. Heb je eenmaal gekozen voor dit pad, dan wil je niks anders meer.

De masterclass is interactief en je gaat dus direct aan de slag met de verschillende kleurendimensies die ik ook beschrijf in het boek: 'In je kracht door kleur' De opleiding Healing Life Design is volgens het zelfde stappenplan opgebouwd. Door met dit vernieuwende kleurenlicht systeem te werken, help je jezelf van het donker naar het licht. Aanmelden kan via deze link: https://kleurgevoel.nl/aanmelden-online-masterclass/

Samengevat:

Het is tijd om stappen te zetten richting je droomleven. Met deze vijf krachtige tips kun je jezelf begeleiden op dit spannende pad. Laat de kleuren Terra, paars en turquoise je ondersteunen bij het nemen van deze stappen en het uiten van je keuzes. Onthoud dat zelfliefde en toewijding aan je ziel en je hart essentieel zijn tijdens dit proces. Wees mild voor jezelf en wees niet bang om fouten te maken, want oefening baart kunst. Laat je leiden door nieuwsgierigheid in plaats van angst voor het onbekende. En vergeet niet dat jouw reis uniek is en dat anderen misschien niet altijd kunnen begrijpen wat je doormaakt. Blijf trouw aan jezelf en kom thuis bij jezelf.

Probeer deze tips allemaal en je zult ontdekken dat de droom die je op afstand hebt gehouden, ineens binnen handbereik komt!

Heb je vragen over dit proces of wil je jouw ervaringen delen? Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Samen kunnen we elkaar helpen en inspireren!

Laten we samen de prachtige reis naar onze dromen maken, vol kleur en zelfliefde! En ik zie je graag bij de gratis Masterclass: Kleurenlicht als kompas

Liefs,

Margo

Over de schrijver
Als gecertificeerd holistisch natuurgeneeskundig en kunstzinnig therapeut helpt Margo je om ondanks trauma of chronische klachten je talenten te ontdekken en je volle potientieel te leven. Ze heeft naast haar boek: ‘In je kracht door kleur’ ook de erkende vakopleiding Healing Life Design ontwikkeld.