Detox in de lente versterk je immuunsysteem
Detoxen in de lente versterkt je immuunsysteem
3 min. leestijd

Detoxen in de lente versterkt je immuunsysteem

Traditioneel gezien is de lente het moment van de grote schoonmaak. Het huis wordt binnenste buiten gekeerd, stofvlokken achter kastjes opgezogen en laatjes worden uitgemest en opgeruimd. Dit is een natuurlijk behoefte die veel mensen (gelukkig nog) voelen.

Je huis staat symbool voor je innerlijke gezondheid

Je kan aan je huis aflezen hoe het met je gaat. Overal liggen boodschappen voor je te wachten, als je er voor open staat. Zo kan een volgepakte zolder duiden op te veel gedachten en neiging tot piekeren. Een rommelige eettafel kan duiden op verteringsproblemen, of dat je het belang van goede voeding niet zo inziet.

Een natuurlijke impuls die je ook kan voelen als je oplettend bent, is de behoefte aan ander eten, meer beweging. Reinigingskuren in deze periode aan de orde van de dag.

Detoxen is goed voor je gezondheid. In de lente en de herfst vooral. Zie het als de grote schoonmaak van je lichaam. Detoxen gaat hand in hand met de opruimwoede in je huis. Als je het tegelijk aanpakt maak je letterlijk schoon schip met dat wat niet meer dient en ondersteunt het ene proces het andere geweldig.

Spuitfles met citroenwater, citroenen en tekst met Lente detox citroen in water voor je lichaam en voor je huis

Het sneeuwbal effect: kleine ongemakken leiden tot grote klachten

Door regelmatig goed te detoxen voorkom je opstapeling van afvalstoffen. Een overmaat aan afvalstoffen maakt dat je lever (bloed zuiveren) en je darmen (voedingsstoffen opnemen) hun werk niet meer goed kunnen doen. Dit kan resulteren in overgevoeligheden en leiden tot allergieën. Er kunnen niet alleen hooikoorts gerelateerde klachten ontstaan, maar ook voedsel overgevoeligheden of klachten omtrent gebruik van cosmetica of wasmiddel. Zelfs kunnen overgevoeligheden voor bepaalde materialen als wol, of polyester, nikkel in sieraden optreden.

Wanneer je je huis niet schoonmaakt wordt het vies. Misschien heb je een hulp in de huishouding om dat probleem te tackelen. Je lichaam werkt net zo. Daarom poets je je tanden en ga je regelmatig onder de douche. Je lichaam vervuilt aan de binnenkant net zo, als je niet af en toe een goede reinigingskuur ondergaat. Detoxen is een normaal proces en als je lichaam in goede conditie is dan werken alle systemen samen om afvalstoffen ook weer uit te scheiden, zo is je lichaam geprogrammeerd. Maar misschien herken je ook dat je veel stress hebt, zorgen, pijn of verdriet, misschien meer dan je kan dragen?

Afvalstoffen ontstaan niet alleen door gewoon de dagelijkse inspanningen, maar ook door de keus van bepaalde voeding, je emoties wegslikken in plaats van de ruimte geven en oude pijn die je liever niet aankijkt en dus diep wegstopt. Ook door het gebruik van medicatie, te veel suppletie, electrosmog en geopatische stress.

Al deze zaken creëren je een grijze sluier over je kleurrijke ziel. De opstapeling van afvalstoffen maakt dat je immuunsysteem constant op ‘aan’ staat en daardoor altijd kostbare energie van je gebruikt. Dat maakt dat je ook klachten van vermoeidheid kan ervaren die je niet direct ergens aan kan linken, maar ook depressie kan hieraan gelinkt worden.

De vermoeidheid kan maken dat je prikkelbaar wordt en je ook een label hoog sensitief kan krijgen.

Zo zie je hoe de bal gaat rollen, wanneer je niet regelmatig even goed aandacht geeft aan het schoonmaken van je lichaam. Detoxen kan wanneer je al veel klachten hebt, maar even goed en dit is wat ik prefereer, preventief.

Gun jezelf het cadeau van een regelmatige reinigingskuur

Door jezelf een reinigingskuur cadeau te geven werkt je aan je basis gezondheid. Voedingsstoffen kunnen beter opgenomen worden, afvalstoffen worden beter uitgescheiden. Je organen krijgen nieuwe kracht. Je immuunsysteem wordt sterker.

Om je systeem zo optimaal mogelijk te laten functioneren, zijn er veel dingen die je zelf kan doen (zoals citroenwater drinken zoals je ziet op de afbeelding hierboven. Wil je grondiger te werk gaan laat je dan begeleiden door een specialist.

Ik biedt al jaren online begeleidingssessies aan voor mensen die ver weg wonen of te weinig energie hebben om naar mijn praktijk te komen. Vanzelfsprekend kan je ook naar de praktijk komen. Daar test ik uit wat je belast en daar gaan we mee aan de slag door met de PhotonWave biofotonentherapie te werken. Daarnaast onderzoeken we waarom je dit klachtenpatroon hebt opgebouwd. Want bewustwording over waarom je een bepaalde klacht hebt opgebouwd, maakt dat je zelfredzaam kan worden.

Kan een reinigingskuur met behulp van holistische kleurenlicht therapie jou helpen?

Wil je weten of de detox protocollen die ik hanteer geschikt zijn voor jou? Of vraag je je af of je online of in de praktijk geholpen kan worden? Neem dan vrijblijvend contact op via dit CONTACT formulier.


Over de schrijver
Als gecertificeerd holistisch natuurgeneeskundig en kunstzinnig therapeut helpt Margo je om ondanks trauma of chronische klachten je talenten te ontdekken en je volle potientieel te leven. Ze heeft naast haar boek: ‘In je kracht door kleur’ ook de erkende vakopleiding Healing Life Design ontwikkeld.