Het ABC van de Healing Life Design
Het ABC van de Healing Life Design
13 min. leestijd

Het ABC van de Healing Life Design

Healing Life Design is een blauwdruk voor zelfontwikkeling en healing.

De basis is kleurenlichtkunde wat oude wijsheden met nieuwe wetenschappen combineert.

Aangezien Healing Life Design een nieuw begrip is, leek het me goed om ‘een ABC van’  te schrijven.

Waar ik echt heel blij van werd, is het maken van alle afbeeldingen!

Lees snel verder en geniet! Via de inhoudsopgave kan je direct naar het onderwerp van je keuze.

A staat voor Aarde kleuren.

A van aarde kleuren silhouet beenchakra's

De aarde kleuren zijn kleuren die ontstaan doordat licht op materie/pigmenten valt

en hebben een andere werking als de kleuren van de regenboog. Aarde kleuren bestaan uit pigmenten en weerkaatsen een indirect licht naar ons toe.

In de Healing Life Design werken we met de kleuren van de aarde die staan voor de zeven chakra’s die zich in de benen bevinden. Deze kleuren helpen je een hele goede verbinding met je lichaam te krijgen. De zeven kleuren van de aarde zijn terra, oker, roestbruin, bruin, bruin-zwart, beige (woestijnzand), zilver (zand). In mijn boek: ‘In je kracht door kleur’ vallen ze onder de Terra dimensie. Wil je de aarde kleuren beleven? Download dan HIER de meditatie voor diepe gronding.

B staat voor Balans.

B van balans groen gras

Balans is een staat van harmonie van lichaam, ziel en geest.

We zoeken continu naar balans. Op alle vlakken van ons bestaan zien we uitersten. We zijn gezond of ziek, futloos of energiek, depressies of gepassioneerd. We zien donker of licht. We zijn negatief of positief.

Het is niet altijd makkelijk om gebalanceerd te blijven als we steeds uitgedaagd worden om anders te doen, anders te zijn of anders te willen dan wat je eigenlijk diep van binnen wilt of bent.

In de Healing Life Design focussen we ons op wat je nodig hebt om weer in balans te komen en krijg je tools aangereikt om jezelf snel te balanceren.

C staat voor Chakra.

C van Chakra's silhouet met de kleuren van de chakra's op de bijbehorende plek in het lichaam

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam.

Chakra’s zijn voortdurend in beweging. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent: wiel. Op deze plekken van de afzonderlijke chakra’s wordt de relatie duidelijk van het fysieke lichaam naar het gevoelsleven en de geest en andersom.

Wanneer er iets niet lekker loopt stagneert de beweging, soms komt het zelfs tot stilstand. Zo ontstaat ziekte.

Elk chakra heeft een eigen kleur, frequentie en thema. In de Healing Life Design werken we met 21 chakra’s.

D staat voor Delta-ritme.

D van Deltaritme diepe slaap

Het delta-ritme is de laagste frequentiebereik van onze hersenen

en bevindt zich tussen de 0,5 tot 3,5 Hz. Wanneer we in diepe slaap zijn bevinden onze hersenen zich in het Delta-ritme. In dit moment vindt de regeneratie van ons lichaam plaats.

E staat voor Energie.

E van energie is beweging

Energie is de kracht die alles in ons universum in beweging houdt.

Energie is onzichtbaar, maar als iemand geen energie heeft kan je dat wel zien. Wanneer jij zelf geen energie hebt kan je dat voelen. Zorgen voor je energiesysteem is zorgen voor jezelf.

F staat voor Frequentie.

Elke kleur een eigen frequentie

Frequentie is een trillingsgetal wat het aantal trillingen per tijdseenheid weergeeft.

Frequentie wordt weergegeven in Hertz.

Onze hersenactiviteit wordt uitgedrukt in Hz.

Elke vorm van licht en kleur heeft een eigen frequentie.

Door je bewustzijn te vergroten, door persoonlijke ontwikkeling en meditatie, kan je je eigen frequentie verhogen. Door gezamenlijk te mediteren versterk je een bepaalde frequentie en het is dan makkelijker voor alle deelnemers om die frequentie te voelen.

G staat voor Geel-groen.

G van Geelgroen leverreiniging ontgiften verjongen

Geel-groen is de ultieme kleur die helpt met ontgiften.

De kleur werkt in op onze lever en is een krachtige verjonger. De kleur geel-groen wordt ook wel Lime genoemd, naar de citroen-achtige vrucht. Knijp een halve lime uit in een glas water en je lichaam neemt het water beter op. Een glas lime-water op nuchtere maag helpt de afvalstoffen van de nacht weg te spoelen.

H staat voor Ho’oponopono.

H van ho'oponopono kunst probleemoplossen

Ho’oponopono is de Hawaiiaanse kunst van het probleem-oplossen.

Het betekent letterlijk: ‘Hoe corrigeer je een fout’. Ho’oponopono was een vergevingsritueel van de oorspronkelijke bewoners van Hawaii. Dit gebeurde eerst tijdens ceremoniele bijeenkomsten. In de huidige tijd waarbij mensen ver uit elkaar wonen heeft de ceremonie plaatsgemaakt voor een ritueel wat je altijd en overal kan toepassen door het uitspreken van de specifieke affirmaties. door het beoefenen van Ho’oponopono kan je krachtige veranderingen in gang zetten.

I staat voor intuïtie.

I van intuitie aanvoelen zonder na te denken amethist

Intuïtie is de kwaliteit dat je iets aanvoelt zonder erover na te denken.

Vanuit het Latijn is de letterlijke vertaling ‘Innerlijk zien’. In de Healing Life Design leer je je intuïtie als raadgever te gebruiken en als gids te gebruiken voor je keuzes en het vormgeven van jouw leven.

J staat voor Joy.

J van Joy derde chakra geel

Joy betekent vreugde.

Vreugde is een ingrediënt voor geluk, gezondheid en succes. Joy is gekoppeld aan je derde chakra en de kleur geel. Het is je lifeline tegen eenzaamheid, angst en depressie. Wat geeft jou meer Joy in je leven?

K staat voor Kleur, klank, kruid en kristal.

K van Kleur klank kristal kruid natuurlijke geneesmiddelen

Kleur, klank, kristal en kruid zijn de medicijnen van de kosmos en van de aarde die ons helpen in balans te blijven.

Dit zijn de natuurlijke frequenties die ons helpen beter te worden wanneer we uit balans zijn geraakt. In de Healing Life Design werken we met alle vier deze elementen, met als belangrijkste element: kleur.

Kleur en klank zijn kosmische frequenties. Kristal en kruid zijn aarde frequenties.

L staat voor licht.

L van Licht is leven is liefde

Licht is onze scheppende levenskracht

en is verbonden met ons primaire gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Zonder licht is er geen leven mogelijk. Licht, liefde en God zijn verbonden met elkaar en helpen ons om ons pad te volgen en om een lichtend voorbeeld te zijn.

M staat voor Manifesteren.

M van manifesteren daadkracht bijen

Manifesteren betekent dat je je ideeën kan verwezenlijken.

Manifesteren heeft alles te maken met het goed stromen van je chakra’s en hoort bij het derde chakra: de zonnevlecht en de kleur geel. Het manifesteren van je ideeën en dromen brengt grote Joy en voldoening en is een belangrijke graadmeter van hoe het energetisch met je gaat. Kom je niet tot daden, blijf je piekeren? Focus dan op de kleur geel.

N staat voor Non-dualiteit.

N van Non-dualiteit wetenschappelijk begrip voor eenheid, universum of God

Non-dualiteit wordt gebruikt in de meta fysica.

Dit is een andere term voor God, het Universum, Eenheid, Al, de bron, Zero Limits, balans enz. Non-duaal betekent geen uitersten en extremen. Dit is de kwaliteit die we nodig hebben om iets te proeven van eenheid in ons leven. We hebben onvoorwaardelijke liefde nodig om al het bekende los te laten en ons helemaal over te geven aan grenzeloosheid en even tijdloos, lichaamloos en gedachteloos te kunnen zijn.

O staat voor Orion.

O van Orion sterrenbeeld als gids en healer

Orion is het sterrenbeeld wat ten grondslag ligt aan de Orion Piramide geneeswijzen

die we gebruiken in de Healing Life Design, dit zijn de oude wijsheden waar we het over hebben zeker als we verder in de opleiding komen. Het sterrenbeeld Orion is een gids op ons levenspad en helpt ons te evolueren. De energie van Orion herinnert ons aan hoe we verbonden zijn met alles en iedereen uit het verleden, het heden en de toekomst. De Orion Piramide geneeswijzen vinden zijn oorsprong het Oude Egypte en zijn verbonden met de Piramides en met de astrologie.

P staat voor Photon Wave Rainbow Light stimulator.

P van Photonwave syntonics kleurenlichttherapie

De Photon Wave is ontwikkeld door optometristen en werkt op basis van Phototherapie voor het oog.

Deze lamp helpt om het daglicht weer in onze hersenen te ontvangen door het ontspannen van de oogzenuw. De Photon Wave is een van de sterkste detox apparaten in zijn soort. Deze vorm van therapie werkt met meer dan 150 protocollen voor evenzoveel aandoenigen. In de Healing Life Design werken we met de Photon Wave als basis om te leren over kleurenlichttherapie.

Q staat voor Quantum Colour.

Q van Quantum Colour ontastbare kracht van kleur

Quantum colour betekent: kleur los van de materie.

Quatum Colour is een term die ik ontwikkeld heb om de werking van kleur op ons energiesysteem duidelijk te maken. Kleur bestaat dankzij de drager, een object waar het licht op valt. Zonder materie blijft er energie en informatie over. Elke kleur heeft een eigen thema. In de Healing Life Design onderzoek je jouw verhouding met de thema’s van de verschillende kleuren, heel je oude wonden om vervolgens de volledige informatiestroom te kunnen ontvangen.

R staat voor Regenboog.

R van Regenboog

De verschijning van de regenboog is een natuurkundig verschijnsel.

Wanneer het licht breekt op een waterdruppel of een prisma dan ontstaat er een regenboog. Hoewel het een natuurkundig verschijnsel is, is het zien van een regenboog een moment van magie.

S staat voor Stress.

S van stress natuurlijk overlevingsmechanisme wat zich tegen ons keert

Stress verminderen met kleur en licht therapie.

Stress is een overlevingsreactie van ons lichaam om te ontkomen aan potentieel levensbedreigende situaties.

In ons dagelijks leven ervaren we stress, zonder de potentiele levensbedreigende situaties. Stress is dan ook niet kort van duur, maar we komen bijna niet meer los van stress.

Het resultaat hiervan is potentieel levensbedreigend. Een mechanisme wat ons zou moeten redden, kan zomaar onze ondergang betekenen.

Stress in je lichaam betekent dat je meer afvalstoffen produceert dan dat je kan verwerken. Zo brengt stress ernstige schade toe aan ons lichaam, onze mentale flexibiliteit en onze mogelijkheid om inspiratie te ontvangen.

Daarom is het belangrijk om je dagelijkse dosis aan rust, liefde, passie en joy op te zoeken.

Door middel van kleurenlicht therapie en Healing Life Design kan je stress vroegtijdig elimineren uit je leven en de destructieve gevolgen ervan repareren.

T staat voor Transformatie.

T van transformatie verandering vlinder

Transformatie is verandering van gedaante,

zoals een rups in een vlinder verandert. Door onze pijn aan te kijken en door onze angsten heen te breken kunnen we ons leven transformeren. We kunnen zelf kiezen om een transformatieproces op te starten, wanneer we ontevreden zijn over ons leven.

U staat voor Universum.

U van universum de ruimte

Het universum is de grote astronomische ruimte waar wij ons in bevinden,

waar we deel van uit maken en waar we in evolueren. In het universum is niks en alles tegelijkertijd. Het geeft rust in ons hoofd als we ons verbinden met het universum tijdens onze meditaties.

V staat voor vleugels.

V van vleugels je vleugels spreiden, vrijheid voelen

Je vleugels heb je nodig om je droom waar te maken.

Je armen zijn je imaginaire vleugels. In je armen bevinden zich ook chakra’s net als in je benen en je romp. De chakra’s van je armen helpen je de verbinding met alles om je heen  en tegelijkertijd de relatie met jezelf te versterken. Tevens helpen je vleugels om je creaties te realiseren.

W staat voor waarderen.

W van waarderen ik hou van je, ik hou niet van je

We waarderen alles in ons leven,

Positief of negatief, dat maakt niet uit. Aan alles hechten we waarde. De allerbelangrijkste vorm van waardering in je leven is hoe je jezelf waardeert. Afhankelijk hiervan kan je de dingen om je heen waarderen. Jij zelf bent altijd het uitgangspunt.

X staat voor Xenon lampen.

X van Xenon verlichting dichts bij full-spectrum licht

Xenon lampen bieden de beste benadering van zonlicht die er is.

De voornaamste toepassing is in bioscopen waar accuraatheid telt, maar xenonverlichting wordt ook bij flitslampen of autoverlichting toegepast. De technologie van xenon lampen is ingewikkeld. Het edelgas xenon wordt onder hoge druk tot ontlading gebracht. De temperatuur tussen de elektroden bereikt waarden die vergelijkbaar zijn met die van de zon. Deze lampen zijn niet voor thuisgebruik ontwikkeld.

Het volle spectrum is belangrijk voor onze gezondheid. De gloeilamp was als kunstmatig licht de lamp die het dichtsbij het volledige spectrum kwam. Nu deze is verboden, staat de Xenon lamp bovenaan, gevolgd door de halogeen lamp die we wel in thuis kunnen gebruiken. Kunstlicht is geen vervanger van zonlicht. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks je portie buitenlicht tot je neemt. In de wintermaanden is het zonlicht weliswaar te zwak om het licht om te zetten in viatmine D, maar juist dan helpt zonlicht om je humeur goed te houden. Wanneer de zon hoger aan de hemel komt, gaat ons lichaam weer vitamine D produceren en bij voldoende aanmaak, kan je lichaam het zelfs opslaan voor de donkere wintermaanden.

Y staat voor Yin Yang.

Y van YinYang dualiteit donker licht i tjing

Yin Yang is een symbool voor het universum,

En komt oorspronkelijk uit de I-tjing. Het staat symbool voor de dualiteit. Het representeert het donker-licht in onszelf, in de wereld. Alles bestaat uit donker of licht. Het donker is met het licht verbonden en ze kunnen niet zonder elkaar. We zien alles in het donker of licht of iets er tussenin. Dit is de eerste kleurendimensie waar we mee werken in de Healing Life Design.

Z staat voor Zwart.

Z van zwart de afwezigheid van licht geen kleur

Zwart is de afwezigheid van licht en kleur.

Zwart absorbeert al het licht, het kaatst niks terug. Energetisch is zwart verbonden met negativiteit en ego, ook wordt zwart gebruikt wanneer mensen zich willen beschermen tegen een overdaad aan prikkels, of onzichtbaar willen zijn. Of dit heilzaam is, valt te bezien.

Dit was het ABC van de Healing Life Design.

Ik realiseer me dat ik nog niet de helft van de gebruikte termen verklaard heb in deze blog. Toch heb je zo een goede indruk wat Healing Life Design allemaal omvat. Misschien komt er binnenkort opnieuw ‘een ABC van’ en richt ik me op een deelonderwerp!

Wil je updates ontvangen van nieuwe blogposts? Meld je dan HIER aan voor de nieuwsbrief en ontvang een GRATIS meditatie voor DIEPE GRONDING. Deze past bij de A van Aarde kleuren).

 

 


Over de schrijver
Als gecertificeerd holistisch natuurgeneeskundig en kunstzinnig therapeut helpt Margo je om ondanks trauma of chronische klachten je talenten te ontdekken en je volle potientieel te leven. Ze heeft naast haar boek: ‘In je kracht door kleur’ ook de erkende vakopleiding Healing Life Design ontwikkeld.