Kleur voor liefdevolle en betere relaties, in drie stappen naar je doel
In drie stappen naar betere en liefdevollere relaties met kleur
3 min. leestijd

In drie stappen naar betere en liefdevollere relaties met kleur

Hoe helpt kleur je om bij je liefde te komen? Hoe kan het dat er mensen zijn die elke dag kleurrijke kleding dragen? Het lijkt alsof ze altijd positief en optimistisch zijn. Wat betekent een lievelingskleur voor je? Zoveel vragen met eigenlijk maar één antwoord:

Kleur is liefde.

Dusss….hoor ik je denken, die is gek! Nee, serieus, lees even verder en houd een ‘open mind’:

Probeer het volgende maar eens, het is heel simpel: Stel je lievelingskleur voor, visualiseer hem of als dat niet lukt, kijk naar iets in die kleur. Adem goed door en laat de kleur helemaal binnenkomen.

Wat doet dat met je?

De kans is groot, dat je stemming verandert na een tijdje kijken en helemaal opgaan in jouw kleur.

Wat is er gebeurd?

De frequentie van de kleur trilt als het ware alle negativiteit weg. Problemen worden minder zwaar en je hoofd wordt helder. Je lievelingskleur helpt je om je talent wakker te maken en zo het beste van jou naar boven te halen. Nu kan je de keus maken waar je al de hele dag tegenop zit te hikken, of dat ene telefoontje plegen wat je vorige week al had moeten doen. Maar ook als je een relatie hebt die niet lekker loopt, dan helpt het enorm wanneer je je verbindt met je lievelingskleur. Want ga maar na bij jezelf; communiceer jij liever met iemand die afwezig is en vol zit met ... , of met iemand die lacht en aanwezig is?

Roze ballonnen in een blauwe lucht met quote: Je lievelingskleur helpt je talent te voeden

Een lievelingskleur is de kleur die je helpt om een betere relatie te krijgen met jezelf.

Kan je met behulp van kleur dan ook een betere relatie krijgen met een ander?

Ja, dat kan! Lees snel verder, ik geef je drie stappen.

Stel je werkt in een team waar je een persoon niet kan uitstaan. 

Wat kan je dan doen?

…elkaars lievelingskleur dragen!

‘Waaaat!’ Zal je denken: ‘Ik weet niet eens wat zijn of haar lievelingskleur is!’

Wil jij betere relaties? Neem dan de volgende stappen:

Stap 1: Door de vraag te stellen: ‘Wat is je lievelingskleur?’ verras je iemand, je zal het zien. Deze vraag alleen al kan je helpen om een andere vibe tussen jullie te creëren.

Stap 2: Ga bij jezelf eens na: wat vind je van deze kleur? Is het een kleur die je zelf ook graag ziet? Of houd je jezelf er ver van verwijderd?

Let op: Het kan twee kanten op gaan: Het kan verrassend zijn om te merken dat de lievelingskleur van de ander eigenlijk helemaal niet verkeerd vindt: Je hebt iets met elkaar overeen, bizar! Of je hebt moeite met de kleur en dan is stap 3 een uitdaging voor je.

Stap 3: Zorg dat je bij de eerst volgende ontmoeting iets aan hebt in de lievelingskleur van de ander. Dat alleen kan al een onmogelijke opgaaf lijken. Maar je weet wat je doel is: een betere communicatie met die ander.

Sjaals in verschillende kleuren met Quote: Liefde is: elkaars lievelingskleur dragen

Hoe dit werkt:

Het dragen van de lievelingskleur van de ander werkt twee kanten op: je helpt deze persoon om het beste van hem of haar naar boven te halen. Tegelijkertijd geeft die andere kleur jou ook signalen. Jij bent niet gewend om je te verbinden met de lievelingskleur van je partner of collega en al zeker niet, als je de kleur niet mooi vindt en je de collega niet aardig vindt. De frequentie van deze kleur helpt je echter wel om beter contact te maken.

Een kleur waar je niet zoveel aan vindt, is als het ware een onontgonnen gebied in je persoonlijke kwaliteiten. Wellicht is dat ook de oorzaak van de communicatie stoornis en ongemak tussen jullie beiden. (oeps, dat wilde je misschien helemaal niet horen…)

Probeer het eens uit!

Begin makkelijk: Vraag vandaag eens aan je partner of leuke collega wat zijn of haar lievelingskleur is en vertel wat de jouwe is. Trek morgen die andere kleur eens aan. Kijk naar elkaar, maak contact. Werken met elkaar gaat beter wanneer het lekker stroomt tussen jullie. De energie van kleur is subtiel en zacht. Maak er gebruik van!

Als je wat meer zelfvertrouwen hebt, probeer dan eens een collega uit waar je niet zoveel mee hebt. Kies zelf of je het uitlegt of dat je het als proef gaat inzetten.

Pas als laatste probeer je het uit op je 'vijand' (bij deze persoon leg je niks uit)…Misschien heb je inmiddels al zoveel good vibes om je heen gecreëerd en is je team al veel gezelliger, dat die vijand al een heel stuk minder akelig is geworden!

Iedereen verdient fijne relaties, maar de allerbelangrijkste relatie is en blijft de relatie met jezelf!

Je ervaart meer controle over je leven wanneer je bewust je kleuren te kiest elke dag.

Je groeit als persoon, wanneer je je te verbindt met kleuren waar je niet zoveel mee hebt. Hierdoor word je milder en krijg je meer begrip naar jezelf. Jij bent het waard!

Laat hieronder jouw reactie achter over wat je ervaart als je deze tip toepast, ik ben benieuwd naar je ervaringen!

 

Liefs, Margo

Over de schrijver
Als gecertificeerd holistisch natuurgeneeskundig en kunstzinnig therapeut helpt Margo je om ondanks trauma of chronische klachten je talenten te ontdekken en je volle potientieel te leven. Ze heeft naast haar boek: ‘In je kracht door kleur’ ook de erkende vakopleiding Healing Life Design ontwikkeld.