Stilte
arrow_drop_up arrow_drop_down
29 december 2017 

Stilte

Tijdens de twaalf heilige nachten tussen kerst en drie koningen is de verbinding tussen de kosmos en de aarde het makkelijkst te ervaren. In deze periode kan je, wanneer je de stilte toe kan laten, inspiratie vinden voor een nieuwe ronde van creatie. Wat is er belangrijk voor jou? Wat wil je laten gaan? Wat wil je bereiken? Hoe kan je dat doen? In dromen, meditatie of tijdens wandelingen in de natuur kan je ingevingen krijgen die je richting geven.

Het is niet altijd makkelijk om je over te geven aan de stilte. Er moet nog zoveel af, je wilt nog zoveel. Misschien kan het wachten, totdat je eerst opnieuw richting hebt bepaald? Maak verbinding met het ritme van de natuur. Maak verbinding met de kleuren die je omringen.

Het zijn de kleuren van de terra dimensie die tot je spreken, die je omhullen. Ze reiken je aan: Heb vertrouwen in wat er is (of je nu een feestje af moet zeggen omdat je verkouden bent, of dat je computer of je telefoon het begeeft). Ben onafhankelijk van de ander (praat even niet, ga naar buiten staren, laat de social media verstillen en doe gewoon eens even niets). Verbind je met diegenen die echt belangrijk voor je zijn (je moeder, je geliefde of je kind).

Zo gun je jezelf tijd om dat wat er is ontstaan het afgelopen jaar een plek te geven. Misschien is het precies wat je wilde, maar misschien mag het veranderen van vorm? Alleen in de stilte kan je inspiratie krijgen voor hoe je verder wilt, hoe je verder kan.

Verbind de realiteit met je dromen, van daaruit blijf je het dichtste bij je kern en blijf je in balans.

 

De aarde is in rust.

De kleuren hebben zich teruggetrokken.

De stilte dringt zich op.

De natuur wacht.

Baad jezelf in de stilte.

Laat de kosmos je toefluisteren.

 

De wijsheid is in jou

De wijsheid ben jij

Je hebt niets nodig

Om te zijn wie je al bent

 

Ik wens je een licht en kleurrijk 2018

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen