Stappen zetten richting je droom, vijf tips
Stappen zetten richting je droom, vijf tips
4 min. leestijd

Stappen zetten richting je droom, vijf tips

Het is een tijd waarin grote moedige stappen gezet mogen worden. Het proces van diepe gronding is nu gaande. De kosmos heeft ons tot dit punt gebracht, waar onontkoombare gevoelens een doorbraak oproepen. Spanningen die opbouwen en oude pijnen die opnieuw bekeken worden, je kan er niet meer omheen. Iets in jou roept ‘Ik ben er klaar mee’. Eerlijk zijn naar jezelf betekent eerlijk zijn naar je gevoel. Duidelijker om te zeggen is: ‘Ik ben er klaar voor!’ De stap die je nu zet, daar heb je jarenlang zorgvuldig bewust of onbewust naar toe geleefd, met alle stappen die je hiervoor hebt gezet.

Er worden veel levensbepalende stappen gezet richting het leven van je droom. Ik zie het in mijn omgeving. Krachtige, moedige, mooie en vreugdevolle stappen. Ook al kan niet iedereen dit zo ervaren op het moment dat ze de stap zetten, ze weten dat het niet anders kan. Bij elke stap hoort ook loslaten. Vanuit onze denkkaders roept dit verdriet, pijn en woede op. Rouwprocessen worden doorlopen.

Ben jij ook toe aan een nieuw pad, aan nieuwe grond onder je voeten? Maar hik je nog op tegen die stap die je dan moet zetten?
De kleur Terra moedigt je aan: Je bent er klaar voor. Je kan het! Ook helpt deze kleur je bij het laten rijpen van je keuze. Door deze kleur te gebruiken kan je dit proces bewust begeleiden en neem je de regie over je proces in eigen hand.

Je weet wel dat het anders wordt dan hoe het altijd was. Het pad is echter nog niet zichtbaar voordat je de stap daadwerkelijk zet. Dat roept angst op. Wordt het een grindpad, een bospad of een pad door de woestijn? De angst voor het onbekende wekt veel weerstand op, maar wanneer de nieuwsgierigheid het wint, dan ga je! De weerstand is slechts het pakket aan ideeën waaraan je veiligheid ontleent. De angst kan zo overweldigend zijn, dat hij je de adem ontneemt. Hij is gevoed door oude ideeën en door oude situaties, bewust of onbewust. Je weet dat je jezelf opent voor een nieuwe werkelijkheid door je patroon te doorbreken. Het zijn de vooroordelen die je houden waar je bent in het door jou zorgvuldig ontworpen kader van je werkelijkheid. Wanneer je zegt ‘ik ben er klaar voor’, dan ben je eraan toe je oude patronen te doorbreken.

Oefen in oordeelloos waarnemen. De kleur paars zal je ondersteunen. Tevens helpt deze kleur met je visie helder te krijgen, wat zeer belangrijk is in dit stadium. Je wilt namelijk zo helder mogelijk uitzenden wat je wilt creëren.

Wanneer je kunst van het leven beheerst uit zich dat in de toewijding aan jezelf. Deze zelfliefde is leidend in het zetten van levensloop bepalende stappen. Deze liefde zou zo groot moeten zijn, dat dit resoneert in elk woord wat je spreekt en in elke handeling die je doet.

De kleur turquoise helpt je je nieuwe keuzes te uiten op wat voor manier dan ook. Door je te verbinden met turqouise vind je de expressie die past bij jouw zielentaal.

De uitdaging is dat jij begrip nodig hebt voor het feit dat anderen jouw stappen niet kunnen volgen. Oordeel en gedrag van anderen kunnen je terugtrekken in je oude patroon. Toewijding aan je Hogere Zelf maakt dat je door loopt op je nieuw ingeslagen pad met als doel: thuiskomen bij jezelf. Dit proces is als het leren spelen van een instrument of leren tekenen. Oefening baart kunst! En fouten maken hoort hierbij. Mild kijken naar je proces en jezelf liefdevol benaderen wanneer het niet lukt.

Een eenvoudig en doeltreffende oefening die je kan doen is je lichaam en je aurisch veld te hullen in een kleur die in je opkomt op het moment dat je je in een moeilijke situatie bevindt. Belangrijk hierbij is dat je vraagt om een helende kleur en niet om een kleur die resoneert bij je pijn. Je blijft toegankelijk voor de inspiratie vanuit de universele bron, wanneer je jezelf hult in de helende kracht van deze kleur.

Door tijdens dit proces op deze manier met kleur te werken krijg je hulp van de ongeziene wereld, het volk van Elohim (natuurwezens, engelen en buitenaardsen) die met ons communiceren via kleurenlicht. De kleuren die dit proces ondersteunen zijn de aarde kleuren van de terra dimensie en de etherische kleuren van de magenta dimensie*. De aarde kleuren helpen je je fundament te versterken en ze versterken daarmee elke stap die je zet. De kleuren van de magenta dimensie helpen je de boodschappen het volk van Elohim te ontvangen en te vertalen naar jouw aardse bestaan, door dicht bij je gevoel te blijven en in verbinding met je hartsverlangen.

Doe deze oefeningen en je ontdekt dat de droom die je mooi ingepakt op een afstandje hebt laten staan, ineens binnen handbereik komt!
Herken jij dit proces bij jezelf? Heb je juist een stap gezet, of overweeg je de sprong te wagen? Heb je een vraag? Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Je kan een ander helpen door te delen!

*In het boek: ‘In je kracht door kleur’ vind je meer van dit soort oefeningen om jezelf te ondersteunen op je pad en uitleg over de verschillende kleurendimensies. Ik geef online begeleidingssessies via skype, om je te helpen duiden en dicht bij je zelfliefde te kunnen blijven in wat voor storm je dan ook beland bent. Tijdens de kleurenbeleefdag, de opleiding en diverse verdiepings modulen leer je hoe je jezelf heelt en de regie in eigen hand houdt met kleur, licht en voeding. Ja ik wil dit boek! Ga direct naar de webwinkel.

Wil je kleur ervaren? Download nu de GRATIS meditatie voor diepe gronding! Klik https://kleurgevoel.nl/meditatie-diepe-gronding/

Over de schrijver
Als Healing Life Designer help ik mensen om hun volle potentieel te gaan leven ondanks diagnoses of teleurstellingen in het leven. Ik help je je krachten en talenten te ontdekken, door jezelf te openen voor je innerlijke taal, je zielenverbinding, door het gebruik te maken van de helende taal van kleur.