arrow_drop_up arrow_drop_down
22 januari 2018 

De kleur van het jaar 2018

Volgens het Pantone kleureninstituut is UltraViolet de kleur van het jaar. Geweldig hoe dit samenvalt met de opening van kleuren van de magenta dimensie die is gestart in 2012 die wereldwijd gevoeld konden worden. Volgens het kleurensysteem wat ik ontwikkeld heb, zijn we nu beland bij de kleur lavendel. De kleuren van de magenta dimensie helpen ons inzicht te verschaffen in onze relaties. Deze kleuren maken de verbinding van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. De kleuren rijken ons nieuwe lessen aan om te gaan van een ‘ik’ naar ‘wij’. We hebben elkaar nodig om verder te komen. Om de aarde te verzorgen. Om hulp te bieden aan diegenen die hulp nodig hebben. Zo wordt de balans hersteld en heeft ieder een plek. Vanaf 2012 doorliepen we achtereenvolgens magenta, goud, turquoise, appelgroen, roze, indigo en nu dus lavendel.

Het is opmerkelijk en ik persoonlijk vind het heel leuk, dat een instituut voor drukkleuren een kleur van licht als kleur van het jaar kiest! Wat ik begrepen heb is dat ze violet gekozen hebben met ultra ervoor om er een kosmisch tintje aan te geven. Omdat violet wel te drukken is, maar ultra violet eigenlijk niet, hebben ze een afbeelding van de kosmos gebruikt om het ‘ultra’ element over te brengen.

Loslaten en zuiveren

Ultraviolet is een ontastbare kleur die ons de weg wijst naar verbinding met de kosmische ongeziene wereld. In mijn kleurensysteem benoem ik deze kleur als lavendel. De kleur lavendel heeft zijn chakra in de polsen. De polsen die mogen ontspannen in een geopende hand. Wanneer je vasthoudt aan het oude, zul je nooit vrijheid ervaren in je handelen. Inzicht in wat je dient en wat je los mag laten thema van dit jaar. Het helpt je onafhankelijk te worden van meningen van anderen. Tevens helpt de kleur je niet bedreigt te voelen, als een ander dezelfde ideeën krijgt, of als een ander een andere visie heeft. Lavendel is een sterke zuiveraar van negatieve energieën. Ook is lavendel rustgevend.

Synchroniciteit en één zijn

Creativiteit hangt in de lucht. Mensen die creëren tappen in op kosmische energie. Wanneer je je afstemt op je hogere inspiratie zul je ontdekken dat jouw unieke en authentieke idee, tegelijkertijd in Japan of Zuid-Amerika ook gecreëerd wordt. Dit verschijnsel wordt wel synchroniciteit genoemd. Voor mij is het een bewijs, dat we allemaal verbonden zijn met dezelfde bron, met dezelfde energie die de wereld omhult.

Zo ben ik verheugd dat de kleurexperts van Pantone instituut de kleur Lavendel eren in de vorm van Ultra Violet. Het is de kleur met de meest uiteenlopende benamingen. De namen zijn cultureel bepaald en ook gebaseerd op gevoel, ervaring en perspectief. Violet, Paars, Lavendel, UltraViolet, Indigo. De meeste Nederlanders zullen het paars noemen. In de VS geloof ik dat violet de voorkeur heeft. Ikzelf zie een mooi scala aan lavendeltinten.

Kleuren voelen.

Mijn missie is niet dat mensen de kleur noemen zoals ik, dat vind ik helemaal niet belangrijk. Mijn missie is dat mensen ontdekken wat kleur met hun doet, als individu. Wanneer je je zo open kan stellen dat de frequentie van kleur je kan raken, dan ben je op weg naar een leven in balans. Je ontdekt de helende krachten die je ondersteunen in je dagelijkse leven, wanneer je problemen ervaart met je gezondheid, relationeel, mentaal of spiritueel. Ga zelf op ontdekkingstocht en wanneer je samen met anderen meer wilt ontdekken, kom dan naar een Kleurenbeleefdag. Je bent van harte welkom!

KIJK, ADEM EN ONTSPAN. Geniet van deze prachtige kleur!
Op Instagram deelde ik eerder al foto’s van de kleuren Emerald en oker, ook kleur van het jaar 2018. Hoe dat zit, lees je in een volgend artikel!

Over de schrijver
Ik ben een Healing Life Designer. Ik help mensen om hun volle potentieel te gaan leven ondanks diagnoses of teleurstellingen in het leven. Ik help je je krachten en talenten te ontdekken, door jezelf te openen voor je innerlijke taal, je zielenverbinding, door het gebruik te maken van de helende taal van kleur.
Leona Vermeire
Door

Leona Vermeire

op 7 February 2018

wat een heerlijke kleur! maar magenta is toch nog mijn voorkeur! Danke voor het toelichten. lieve groeten vanuit België

Admin
Door

Admin

op 7 February 2018

Dank je wel voor je reactie Leona. Magenta is ook een fijne kleur. Het is interessant om te onderzoeken hoe magenta en lavendel samen gaan en je uitdagingen en tegelijkertijd oplossingen biedt. Liefs!

Leona Vermeire
Door

Leona Vermeire

op 7 February 2018

wat een heerlijke kleur! maar magenta is toch nog mijn voorkeur! Danke voor het toelichten. lieve groeten vanuit België

Admin
Door

Admin

op 7 February 2018

Dank je wel voor je reactie Leona. Magenta is ook een fijne kleur. Het is interessant om te onderzoeken hoe magenta en lavendel samen gaan en je uitdagingen en tegelijkertijd oplossingen biedt. Liefs!

Reactie plaatsen