Hoe werkt kleurenlicht therapie?
Kind op strand in regenboog aura

Hoe werkt kleurenlicht therapie?

Licht als essentie voor leven

Ieder van ons heeft een unieke reactie op kleur, die de relatie met ons leven reflecteert. Kleuren waar we comfortabel mee zijn verwijzen naar aspecten van ons leven die we makkelijk kunnen omarmen, terwijl kleuren die we niet mooi vinden, onze onopgeloste issues belichten. 

Licht is een vormeloze essentie en het energetisch fundament van de ervaring wat we 'leven' noemen. Kleuren zijn de vibrerende equivalent van onze levenservaringen. 

Door kleur te gebruiken op een systematische manier, maken we ons stapje voor stapje ongevoelig voor de triggers die als katalysator werken voor stress (desensitisatie). Dit geeft ons de mogelijkheid om een leven in full color te leven. 

Wanneer dit gebeurt, gaan we meer zien, meer voelen en meer aanwezig zijn.

Wat is kleur?

Een kleur is een segment van het volledige spectrum dat een specifieke ervaring van het leven in zich draagt. 

Een voorbeeld: als mensen een traumatische ervaring hebben meegemaakt, merk ik dat mensen oncomfortabel zijn met de kleur die dezelfde vibratie heeft. Mensen reageren onrustig of vinden de kleur niet mooi. Als reactie hierop beperken ze hun perceptie van het leven, waardoor ze een deel van het spectrum van het licht beperken. En door dit te doen, beperken ze een deel van het spectrum van het leven. Leven is een full spectrum ervaring. Maar het leven van sommige mensen is erg vernauwd en beperkt geraakt. Ze zijn alleen maar op hun gemak met een heel beperkt segment van het leven, omdat er heel veel dingen in hun leven triggeren in een stress reactie.

Kleur is een homeopatische remedie

Wat ik ontdekt heb is dat kleur een homeopatische remedie is, net als onze ervaringen dat zijn. 

Zoals bijvoorbeeld wanneer we in contact komen met onze ex, of mensen waar we onafgemaakte verhaal mee hebben. Of wanneer we in een terugval hebben in gezondheid. Zo'n situatie triggert allerlei stressvolle reacties in ons systeem. Hetzelfde gebeurt er door het zien van de kleuren die vibreren in dezelfde frequentie als die ervaringen. 

Je kan iemand helpen die trauma heeft meegemaakt door kleuren te laten visualiseren of door ze, heel voorzichtig, door gekleurde filters laten kijken. Bijvoorbeeld wanneer iemand getriggerd wordt door de kleur rood. In plaats van ze de kleur rood te geven, geef ik ze een heel donker ruby. Dat is veel minder aanwezig en opdringerig. 

Kleurenlicht is non-invasief

Door op deze manier te werken wordt de stress reactie niet uitgelokt, maar er ontstaat een ontspanning en een subtiele opening. Deze ontspanning is meestal direct na de Photonwave behandeling voelbaar. Vervolgens merkt de persoon dat op eigen tijd en plaats er een opening ontstaat voor verandering in gedrag, omdat de stress reactie uit blijft. 

Werken met kleurenlicht wordt gedaan vanuit uitnodiging, er wordt niet gepusht of getrokken. En na wat tijd, helpt de vibratie die we waarnemen als een kleur de persoon te ondersteunen om in kleine stapjes ongevoeliger te worden voor die specifieke kleur die gekoppeld is aan de stress reactie (desensitisatie). Ze worden comfortabel met wat eerder oncomfortabel was. Meer over kleur lees je hier.

Wanneer dat gebeurt, verandert je hele leven.

Reactie plaatsen