Hoe werkt kleurenlicht therapie bij gedrags optometrie?
Gedrags optometrie ofwel neuro ontwikkelings optometrie ofwel pediatrische optometrie werkt vanuit een holistische benadering van je visuele mogelijkheden. Het houdt rekening met je zicht in relatie tot je visuele eisen, zoals bijvoorbeeld lezen op papier of op beeldscherm, of het leren lezen of schrijven. Maar ook wanneer iemand last heeft van teveel visuele stimulatie of overprikkeling, kan er vanuit deze hoek hulp gevonden worden.
Een 'gewone optometrist behandelt het zicht (dat wat je ziet). Een gedrags optometrist behandelt de visie. Zij zeggen dat je zicht niet alleen te maken heeft met hoe goed je kan zien, maar dat het ook gaat over hoe je interpreteert wat je ziet.
Gedrag optometristen benaderen het zicht dus als een holistisch systeem en kijken naar alles wat een appèl doet op je visuele vermogen.
Door te werken met kleurenlicht- ofwel biofotonen therapie van de Photonwave help je de optische zenuw te ontspannen, waardoor het daglicht de hersenen weer kan bereiken. Hierdoor kan het normale daglicht de hersenen bereiken en kan de signalering in het endocriene systeem en het neurale systeem weer optimaal hun werk doen. Ook de verbinding van de linker en rechter hersenhelft verbetert hierdoor.
Dit maakt de kleurenlicht therapie uitermate geschikt voor kinderen (en volwassenen) met leerproblemen en dyslexie en klachten uit het Autisme spectrum (A.S.S.) of klachten van A.D.D. en A.D.H.D. ook bij ziekte van Parkinson, na een hersenschudding, whiplash of na een beroerte.
Tegelijkertijd zijn een hoop dingen die je thuis kan doen, om je zicht optimaal te houden. (artikel wordt binnenkort gepubliceerd).
Neem vrijblijvend contact op via dit contactformulier voor vragen of Photonwave kleurenlicht therapie ondersteunend is in je optometrie praktijk of ook voor jouw klachten iets kan betekenen.